Funkční pohyb

 

„Mens sana in corpore sano“ (podle římského básníka Juvenala) se překládá jako „ve zdravém těle – zdravý duch“. V tomto přísloví stále najdeme mnoho pravdy a moudrosti, i když princip „body-mind connection“ platí oboustranně a je mnohem složitější.

Každopádně a nepochybně je zdravý pohyb významnou a důležitou součástí celostního zdraví.

Co činí pohyb a cvičení zdravé, je právě jejich funkčnost ve spojitosti s biomechanickými principy, ale také typem denních aktivit, cíli a/nebo minulými zraněními a dalšími zdravotními omezeními.

Je také důležité si stále uvědomovat, že pohyb a cvičení v každém věku a úrovni fyzické zdatnosti by měly být zejména funkční, tedy celkovému zdraví prospěšné a podporující!

Pomozme tedy našim tělům prospívat, ale ne ani tak drtivou silou cvičebních programů, počtem opakování a hmotností závaží, ale soustředěním se na správné a funkční provádění pohybů včetně denních aktivit, jako je sezení, stání a chůze, až po ty složitější a sofistikovanější pohybové vzorce v rámci chytrého kondičního cvičení, které nám přináší radost.

Nově poznejme, obdivujme a využijme potenciál a moudrost, které naše těla skýtají, a pracujme s nimi, ne proti nim!

Takto můžeme bezpečně pokračovat ke všem cvičebním a fitness cílům.

Hýbat se funkčně se lze naučit v každém věku a stavu fyzické kondice!

Protože pohyb a cvičení byly vždy pro mě důležité, ráda Vám pomohu také v této oblasti.

 

Mohu Vás naučit, jak využívat funkční pohyb k prospěchu Vašeho těla, propojení těla a mysli, fyzické kondice a celkové pohody, a také v rámci různých sportovních a kompenzačních aktivit.

Můžeme stavět na tom, co už děláte a cvičíte, nebo můžeme vymyslet a Vám na míru sestavit něco nového – ale vždy funkčního!:o)

Pomohu Vám také zamyslet se nad tím, zda to, co už děláte, provádíte pro Vás funkčně, a tudíž i bezpečně z dlouhodobého hlediska pro zdraví Vašeho pohybového systému.

Lze najít spoustu nových cest a pohledů.

A k tomu všemu mohu poradit s funkční výživou a případnou suplementací.

Spolupracovat můžeme formou individuálních či skupinových lekcí.

Délku spolupráce stanovíme dle domluvy a Vašich potřeb.

Cena za 45 min individuální lekce funkčního pohybu: 500,- Kč (zarhnuje základní diagnostiku, cviky a doporučení k cvičení).

V případě zájmu mě kontaktujte.

 

 

Jak Vám mohu pomoci na Vaší cestě za zdravím?